header ontwerp

Bron architectuur is de architect van BLK14. Het ontwerp sluit aan bij de opzet van het centrumgebied, niets saai, maar juist een gevarieerde bebouwing.


Aan het stationsplein komt een hoog gesloten blok: in dit ‘pakhuis’ komen alle bergingen, met daarop de letters VATHORST, vanuit de trein aan twee zijden zichtbaar. Zo is meteen duidelijk waar je woont! Het langgerekte gebouw is onderverdeeld in 3 sferen met verwijzingen naar Kampen (het profiel van de kantelen uit het stadswapen), Zwolle (het kruis in gele baksteen) en Harderwijk (de goudbaren uit het wapen). De uitvoering is in traditioneel Hollands baksteen met mooie gemetselde details zoals de omlijsting van de entreedeur aan het stationsplein en het open braziliaans metselwerk van de begane grond. In de avond schijnt daar de verlichting van de begane grond doorheen.

BLK14 ligt verdiept ten opzichte van de bestaande weg. Op de eerste verdieping sluit het gebouw aan op het niveau van het stationsplein. Daar is ook de entrée met de brievenbussen, met daarnaast de commerciele ruimte, bijvoorbeeld voor een klein koffietentje gericht op de spoorreizigers. Het bergingen-pakhuis en het appartementengebouw zijn verbonden met een hoge glazen hal. Ze lijken los van elkaar te staan, maar horen toch bij elkaar.

Van Bekkum is de ontwikkelaar en de aannemer van project BLK14. Van Bekkum is een familiebedrijf dat al sinds 1923 actief is in de regio Midden Nederland.
Trots, betrokken en vol lef, en helemaal blij als het net even anders kan, zoals dit bijzondere ontwerp.

Bezoek onze website

Van Bekkum bouwt onder de Woningborg Garantieregeling.

WOB

 

Exterieur

 

Exterieur Impressie 01
Exterieur Impressie 02
Exterieur Impressie 03
Exterieur Impressie 04

 

Interieur

 

Interieur Impressie 01
Interieur Impressie 01

 

top c vathorst